Страхування від нещасних випадків та майна в осінньо-зимовий період: які програми страхування обрати?

|

Молода дівчина в куртці зігрівається чашкою - страхування від нещасних випадків і захист від крадіжок в осінньо-зимовий період.
Найважливіші факти про безпеку в осінньо-зимовий період?

Час читання: приблизно 4 хв

  • Осінь - це час, коли ризик нещасних випадків і крадіжок особливо високий. Ось чому є сенс замислитись про надійний страховий захист
  • Непогода, листопад та темрява часто спричиняють аварії на вулицях та тротуарах. Страхування від нещасних випадків може захистити вас від фінансових втрат у випадку форс-мажору.
  • Страхування майна забезпечує покриття збитків від крадіжки цінних речей або предметів.
  • Обережність, як і раніше, є найкращим захистом: правильна поведінка на дорогах зменшить ризик аварій, а деякі прості заходи по запобіганню крадіжки можуть зменшити її ймовірність.

Осінь - це не тільки теплий плед та золотий листопад. Темнішає все раніше і раніше, погода погіршується, а опале листя перетворює дороги та тротуари на пастки. Якщо бути обережним, форс-мажорів можна уникнути, проте якщо щось станеться, то краще мати під рукою надійний страховий захист.

Ось чому ви повинні подбати про страхове покриття восени

Щорічно в Україні трапляється величезна кількість аварій. Більшість з них припадає в осінньо-зимовий період,  коли погода та темрява ускладнюють видимість, а листя, вологість та низькі температури призводять до ожеледиці.

Не має значення як ви пересуваєтесь містом: автомобілем, велосипедом чи пішки  - якщо щось станеться, це може сильно вдарити по кишені. Гроші будуть потрібні не тільки для  лікування травм та пов'язаних з цим витрат на реабілітацію, а й для ремонту пошкоджень власного або чужого авто у випадку ДТП.

Краще заздалегідь подумати про те, чи застраховані ви від таких випадків.

До речі: не тільки нещасні випадки є основним ризиком.  Восени та взимку, кількість крадіжок також частішає. Пік приходиться на жовтень, листопад та грудень.

Обережно з листям!

Кольорове листя – це не просто гарний пейзаж, в саду вони захищають рослини та чагарники від холоду, а також стають притулком для багатьох тварин. Їжаки, миші та комахиховаються від небезпеки у барвистих купках листя.

Але якщо листя з'являється на тротуарах, вулицях та дорогах, для людей це може стати проблемою Мокре листя швидко стає слизьким і становить небезпеку для пішоходів, велосипедистів і навіть автомобілів. Тому опале листя ніколи не можна залишати на доріжках та дорогах.

 

Дві дитини сидять у осінній листві

Хто несе відповідальність за нещасні випадки?

На прилеглих до будинків територіях, таких як тротуари, дворові проїзди, дитячі та спортивні майданчики тощо, постачальники комунальних послуг (ЖЕК) мають прибирати листя та сніг.

На вулицях, в’їздах і виїздах з тротуарів, зупинках громадського транспорту, пішохідних переходах, тощо - служби дорожнього руху.

Тому якщо виникне нещасний випадрок, нести відповідальність  мють служби дорожнього руху та ЖЕКи. Але як довго чекати тієї компенсації, і чи покриє вона усі можливі витрати – питання, на які складно знайти однозначні відповіді.

Не варто забувати, що травми від падіння на слизьких тротуарах можуть бути досить серйозними та призвести до значних витрат на лікування. У таких випадках добре мати поліс особистого страхування.

Якщо ви вже застраховані, є сенс перевірити своє страхове покриття, а, якщо у вас його ще немає, радимо оформити його разом з вашим фінансовим консультантом.

Страхування від нещасних випадків: чи воно того варте?

Особисте страхування від нещасних випадків  «працює» також коли нещасний випадок спричиняє стійке погіршення здоров’я та пов’язані з цим фінансові наслідки.

До речі: Майже 80 відсотків усіх нещасних випадків трапляються у вільний час, під час занять спортом, вдома чи під час дорожнього руху. Тому особисте страхування від нещасних випадків має сенс не тільки для людей з небезпечними захопленнями.

Що вам краще підходить: страхування від нещасних випадків або страхування на випадок втрати працездатності, питання дуже індивідуальне. У деяких випадках поєднання обох страхових ризиків також може мати сенс.

молода жінка з парасолькою восени

Що покриває індивідуальне страхування від нещасних випадків?

Якщо нещасний випадок призводить до стійкої втрати працездатності, застрахована особа отримує  одноразову допомогу, так звану допомогу по інвалідності.

Ця сума визначається як певний відсоток від заздалегідь визначеної в полісі страхової суми, а також залежить  від групи інвалідності. Щоб мати можливість покрити фінансові витрати на медикаменти та реабілітацію, важливо заздалегідь подбати про досить високу страхову суму в своєму договорі.

Профілактика нещасних випадків під час ДТП та керування авто

Страхування автомобіля потрібне не тільки взимку! Однак ризик нещасних випадДТП надзвичайно зростає у осінньо-зимовий період. Наслідки аварій на дорозі небезпечні для здоров'я, не кажучи про фінансові витрати. Тому під час водіння у таких умовах потрібна особлива обережність.

Пішохідний перехід у сутінках також може призвести до неприємних випадків. Зокрема, у громадських місцях вам слід їздити повільніше і триматися на відповідній відстані від автомобіля попереду. Якщо все ж таки щось станеться, ваша страховка автомобіля, як правило, покриває такі збитки.

 

Молода пара їде у авто

Правильний захист від крадіжки: Що покриває страховка у разі крадіжки?

Восени та взимку грабіжники активізуються, користуючись коротким світловимднем. Зокрема балкони, квартири на перших поверхах, та квартири, власники яких довго відсутні, привертають увагу грабіжників.

Варто пам’ятати, що у разі крадіжки, страховка домашнього майна покриває витрати. Серед іншого, ваші вкрадені цінні речі, меблі та електроніка, а також внутрішнє оздоблення приміщення, застраховані.

Якщо маєте страховку особистого майна, рекомендуємо зібрати  чеки на покупку меблі та техніки, аще не буде зайвим сфотографувати квартиру. Так ви зможете довести страховій компанії, що вкрадені речі насправді були присутні на момент крадіжки.

Поради, як безпечно пережити осінньо-зимовий період

  • Будьте максимально обережні під час дорожнього руху, неважливо чи ви пішохід, водій автомобіля або пересуваєтесь на велосипеді. Достатнє освітлення на велосипеді та відбивачі на одязі забезпечують необхідну видимість навіть в умовах недостатнього освітлення. Особливо це стосується дітей!
  • Одяг світлих тонів також допоможе привернути увагу. Взуття з гарним протектором захищає від ковзання.
  • Страхування від нещасних випадків захистить ваші фінанси, якщо з вами щось трапиться.
  • Ретельно перевірте автомобіль, велосипед, скутер та інші види транспорту перед холодним сезоном. Зимові шини зменшують ризик ковзання.
  • Щоб фінансово захистити себе від крадіжки, слід оформити страхування домашнього майна. Краще завантажувати фотографії цінностей, меблів та купюр у хмарне сховище для надання доказів у разі крадіжки.
  • Вікна та двері завжди повинні бути закриті та бути під наглядом камер (якщо такі є). Якщо ви від'їжджаєте на кілька днів, ваш будинок не повинен виглядати безлюдним. Також ніколи не повідомляйте про свою відсутність в Інтернеті чи соціальних мережах! Своїми діями ви полегшите роботу для грабіжників.

Гарний настрій замість зимової депресії

Для того, щоб залишатися здоровим і підтягнутим у холодну половину року, радимо не забувати про фізичні навантаження, свіже повітря та здорове харчування з великою кількістю вітаміну С. Брак світла і короткі дні пригнічують настрій і швидко призводять до зимової депресії. Препарати з вітаміном D та легкі фізичні вправи можуть допомогти.

Щоб максимально використати короткий світловий день, краще частіше ходити пішки або їздити на велосипеді, щоб отримати трохи сонячного світла. Було доведено, що такі види спорту, як біг або прогулянки пішки, піднімають настрій та зміцнюють ваше здоров’я. А коли ви відчуваєте стрес, найкраще робити невеликі перерви танасолоджуватися моментами благополуччя, які допоможуть вам розслабитися.

Дві молоді жінки сміються під парасолькою

Якщо ви все ще не впевнені щодо того яке страхове покриття обрати і не розумієте чи має для вас сенс страхування майна або від нещасних випадків, краще проконсультуватися з експертом. Тому що тільки надійна страховка захищає від несподіванок, що призводять до фінансових втрат. Фінансовий консультант із задоволенням допоможе вам знайти відповідне рішення саме для вас.

Читайте також

Пара на дивані переїжджає разом

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Перша спільна квартира: Що потрібно знати

Перша спільна квартира - це, мабуть, найвеличніша подія для кожної пари. Знайти відповідне житло - це вже виклик. Але переїзд ще більш захопливий: меблі, оздоблення, побут, фінанси та повсякденне життя. Все потрібно обговорити й з'ясувати. Ми зібрали для вас найважливіші факти та поради.

Жінка з протезом на руці - страхування від нещасних випадків на виробництві

| ТОВ 'ОВБ Алфінанц Україна'

Страхування від нещасних випадків на виробництві: як захистити свою працездатність

Що робити, якщо одного дня ти більше не зможеш працювати? Це може статися швидко — раптовий нещасний випадок або хвороба, і ти більше не можеш виконувати свою роботу. Можна захистити себе від фінансових втрат за допомогою страхування від нещасного випадку на виробництві. Ми покажемо тобі, що охоплює страхування по інвалідності і коли це потрібно тобі.