Інвестуємо правильно: Як збільшити свої заощадження

|

Дівчина з серцем там Різдвяними ліхтарями – Правильне інвестування
Найважливіші факти про правильне інвестування грошей

Час читання: приблизно 5 хв

  • Є різні способи розумного інвестування своїх заощаджень. Відповідний тип інвестицій залежить від вашої індивідуальної ситуації.
  • Завжди має сенс інвестувати свої гроші на довгострокову перспективу. Таким чином у вас буде більше часу, щоб забагатіти, отримати прибуток та зменшити коливання вартості. Тому так важливо починати інвестувати в молодому віці.
  • Людям, які шукають гарну  прибутковість, радимо інвестувати у фонди. Це особливо корисно для молодих людей, оскільки вкладені гроші можна інвестувати протягом багатьох років і, таким чином, вони менш схильні до коливань або крахів фондового ринку.
  • Для початку достатньо вкласти лише невеликі внески. З часом навіть за невеликі внески можна накопичити чималу суму активів. Також важливо диверсифікувати свій інвестиційний капітал.

До Різдва як рукою сягнути! На при кінці року, річні бонуси, гроші на Різдво та грошові подарунки запалюють серця для багатьох людей. Як би це не було спокусливим, не має особливого сенсу відразу витрачати всі ці гроші. Набагато краще та розумно інвестувати гроші правильно і таким чином інвестувати у власне майбутнє. Як це зробити, дізнайтеся тут.

Молодим людям і спеціалістам, зокрема, важко визначитись з розумною інвестиційною стратегією. Мало хто сьогодні думає про своє майбутнє, а більшість просто недостатньо розбирається в інвестиціях і фінансах, або ж зовсім має сумну фінансову ситуацію. Але ми можемо вас заспокоїти: лише кілька простих кроків допоможуть вам почати покращувати своє майбутнє, навіть без високої зарплати та професійних знань у сфері інвестицій.

Чому так важливо інвестувати гроші правильно

Те, що мало сенс для ваших родичів, вже не є актуальним для вас. Ощадні книжки, поточні рахунки чи навіть стара добра скарбничка  не є кращими варіантами для  інвестування.

З іншого ж боку, якщо ви зберігаєте свої гроші в традиційних, нібито безпечних місцях, ви насправді ризикуєте втратити вартість ваших коштів. Рівень інфляції показує, що чим довше ви утримуєте свої заощадження, тим менше ви отримаєте у майбутньому. А через сьогоднішню низьку відсоткову ставку ви отримуєте невеликі відсотки або не отримуєте їх взагалі.

Звісно, ​​немає сенсу припиняти заощадження і відразу все витрачати. Більшість людей вже володіють занадто багатьма речами, але не роблять нічого для свого майбутнього. А найважливішим є те, на що ви можете впливати, а це – майбутнє.

Які є варіанти для інвестування?

Залежно від мети та термінів інвестицій, існують різні варіанти інвестиції. Вони відрізняються насамперед за показниками прибутковості, ризику та періоду інвестування.

Строкові вклади та онкольні кредити

Класичні варіанти, такі як поточний рахунок, ощадний рахунок або онкольний кредит, не підходять для довгострокового заощадження, але вони корисні для наявності певного резерву.

Експерти рекомендують підготувати суму від двох до трьох чистих доходів для раптових витрат.

На додаток до ощадних рахунків і добових кредитів, строкові депозити також є безпечною формою інвестування, що захищає ваш капітал. При строковому депозиті ви вкладаєте певну суму на заздалегідь визначений термін і відсоткову ставку. Однак це також означає, що ви не можете повертатися до вкладених грошей або інвестувати їх в інше місце, якщо відсоткові ставки знову зростуть.

Якщо ви хочете вигідно інвестувати власні гроші, без фондового ринку не обійтися. Інвестиційні фонди – це гарний спосіб розпочати інвестування для початківців та молодих людей.

Тут вам не доведеться розв'язувати питання щодо окремих акцій і цінних паперів, а довірити свої гроші керівнику фонду, який піклується про управління інвестиціями всіх інвесторів.

Часткова участь в акціях менш підходить для інвесторів без глибоких знань про фондовий ринок, оскільки ризик втрати вартості тут досить високий. З іншого боку, з фондом, що містить широкий спектр акцій і цінних паперів, ризик набагато більший. Наприклад, якщо ціна певних акцій падає, інші цінні папери фонду можуть компенсувати втрату.

Пасивні фонди, наприклад біржові фонди, зазвичай дешевші, але вимагають більше особистої ініціативи та знань, оскільки тут немає менеджера фонду.

Дитина і молодий чоловік кладуть гроші в банку

Важливо вкладати гроші у фонди якомога довше, щоб компенсувати короткострокові коливання цін. На довгій дистанції інвестори часто можуть отримати хороші доходи.

Соціальна пенсія та пенсійне страхування

Якщо ви бажаєте ще більшої підтримки та хочете подбати про своє пенсійне забезпечення, ви можете поглянути у сторону інвестиційного пенсійного страхування. У цьому випадку ви отримуєте вигоду від безпеки та страхової ренти. Водночас ви отримуєте хорошу прибутковість завдяки участі на фондовому ринку.

Вкладені гроші страхова компанія вкладає у фонди чи інші цінні папери, щоб отримати кращий дохід.

Після закінчення терміну дії договору ви будете отримувати щомісячну ренту, яка буде тим вищою, чим краще працював ринок за цей час.

Матеріальні активи та нерухомість

Також можна інвестувати в матеріальні активи, такі як дорогоцінні метали, предмети колекціонування або нерухомість.

Однак через порівняно високі витрати та мінливі ризики це менш рекомендується для початківців і молодих людей.

Гарне рішення на новий рік (і не тільки)

Більше займайтеся спортом, їжте здорову їжу та кидайте палити: є багато хороших рішень. Як щодо того, щоб створити власний запас на майбутнє? Щомісяця робити невеликий внесок неважко. І чим раніше ви почнете, тим більше ви заощадите з часом. Якщо ви шукаєте невеликої підтримки, розпочати ще легше. Вам не обов’язково бути фінансовим професіоналом, якщо у вас є експерт, який пояснить ваші варіанти інвестування та вибере найкращі пропозиції.

Тост з ігристим вином на Новий рік

Інвестуй правильно: поради та рекомендації

Часто перш за все потрібно подолати свою нерішучість. Більшість людей уже чули про субсидії, бідність у похилому віці й добре знають, що якісне пенсійне забезпечення насправді є обов’язковим.

Проте багато хто вважає тему фінансів напруженою або складною, а молоді люди, зокрема, не хочуть думати про це на такому ранньому етапі.

Добре те, що правильному ставленню до грошей і плануванню пенсії можна навчитися! Якщо ви регулярно нагадуєте собі про свої цілі та побажання на майбутнє і думаєте про те, що ви можете зробити з солідними активами та запасами, вам буде легше розвивати позитивні думки про заощадження.

Початок інвестицій: перші кроки

Перше, про що ви повинні подумати, це ваші інвестиційні цілі. Ви заощаджуєте для певної мети чи покупки? На пенсію? Або ви просто хочете нарощувати активи?

Горизонт інвестування, тобто часовий період ваших інвестицій, також залежить від вашої мети. Багато форм інвестування особливо підходять для довгострокових інвестицій.

Також важливо знати, який ви тип інвестора. Ви більше цінуєте безпеку чи хочете отримати якомога більшу віддачу?

Форми інвестування, які обіцяють високу прибутковість, зазвичай піддаються значним коливанням і, отже, є більш ризикованими, тоді як безпечні варіанти, як правило, приносять низьку прибутковість. Зазвичай рекомендується поєднання більш безпечних і прибуткових інвестицій.

Навіть невеликі внески мають значення. Вам не потрібно вкладати цілі статки, щоб зробити щось для свого майбутнього.

Часто має сенс уважно подивитися на свої фінанси. Майже всі роблять непотрібні витрати, на яких можна заощадити: невикористані підписки, занадто високе використання електроенергії або невигідні страхові поліси.

Навіть одноразові суми, наприклад грошові подарунки на Різдво, бонусні виплати чи спадщина, все це можна інвестувати розумно.

Дві молоді жінки зі смартфонами

Правильне поєднання інвестицій має значення

Чим ширше ваші класи активів, тим краще. Це ще називають диверсифікацією. Тому ви повинні інвестувати свої активи в різні активи й таким чином зменшити ризик збитків.

В ідеалі ви повинні поєднати безпечні, орієнтовані на повернення, короткострокові й довгострокові варіанти. Розподіл залежить від ваших особистих уподобань і цілей.

Але не хвилюйтеся: вам не потрібно відразу складати ідеальний інвестиційний сценарій. Як би ви не почали, перший крок завжди найважчий – але головне, щоб ви його зробили!

Порада: на щастя, є експерти, які можуть допомогти вам у цьому, тому вам не доведеться пробиватися крізь джунглі пропозицій поодинці.

Знайти підтримку не складно

Якщо ви вирішили інвестувати розумно, ви вже на правильному шляху. Не має точної відповіді щодо того як обрати правильний варіант інвестування  і де ви можете отримати розумну віддачу.

Ось чому є експерти, які детально проаналізують вас і вашу індивідуальну ситуацію і покажуть, які інвестиції дійсно мають для вас сенс і які різні форми інвестування є на цей момент.

Читайте також

Жінка в супермаркеті – інфляція

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Інфляція: Як знову примножити власні гроші?

Ціни на харчові продукти та інші товари постійно зростають протягом останніх місяців. Для бізнесу стає все важче покривати щомісячні витрати та сплачувати високі споживчі ціни. Але як насправді склалася нинішня цінова ситуація і як можна захистити свої гроші від падіння купівельної спроможності? Про все це ви можете дізнатися тут.

Пенсіонери з порожніми гаманцями – забезпечення на старість

| ТОВ 'ОВБ Алфінанц Україна'

7 помилок при відкладанні коштів на старість: правильне фінансове забезпечення

Тим часом багато людей усвідомлюють, що державної пенсії вже недостатньо, щоб безтурботно ставитися до фінансового забезпечення у старості. Демографічні зміни та населення, що старіє, призводить до нестабільності фінансової системи. Сьогодні все більш важливим стає недержавне пенсійне забезпечення. Але тут можна швидко зробити кілька помилок. Тут ти можеш дізнатися, яких помилок слід уникати та як ти можеш забезпечити себе фінансово.