Нове робоче місце: поради щодо роботи з дому

|

Домашній офіс жінки на дивані
Найважливіші факти про домашній офіс

Час читання: приблизно 5 хв

  • Робота не повинна шкодити твому здоров’ю. Тому твоє домашнє обладнання важливе.
  • Є деякі важливі моменти у трудових договорах та трудовому законодавстві.
  • Окрім багатьох переваг, домашній офіс також має свої недоліки, наприклад, відсутність мотивації.
  • У нас є 6 порад щодо того, як завжди підтримувати мотивацію у домашньому офісі.

З сонячного балкона, зручно з дивана або за ідеально обладнаним письмовим столом –домашній офіс можна облаштувати будь-де вдома. Робота стає більш гнучкою і можна краще поєднувати своє особисте життя з роботою. Дізнайся все, що тобі потрібно знати про роботу вдома.

Сьогодні багато людей працюють вдома. Мало хто за останні два роки працював в офісі на постійній основі. Багато чого змінилося, і це вплинуло на наше повсякденне робоче життя.

Ідеальне робоче місце вдома

Працюєш вдома кілька днів на тиждень? Тоді у тебе має бути відповідне місце для цього. Твоя професійна діяльність не повинна завдавати шкоди здоров’ю. Офісне крісло, другий монітор і захист даних –це лише початок. Створити затишне робоче місце вдома можна будь-де як у власному будинку, так і у найманій квартирі.

Ось що потрібно враховувати при облаштуванніробочого місця вдома:

  • Використовуй денне та непряме світло
  • Оптимальна температура від 20°C до 22°C
  • Твій стіл має бути не менше 80x120 см
  • Твоє крісло має регулюватися по висоті...
  •  ...і твої ноги мають бути під кутом 90 градусів
  • Твої руки повинні бути на відстані приблизно 10 см від клавіатури.
  • Твоє обличчя має бути на відстані 50-70 см від екрану

Спробуй провести усі ці маніпуляції у власному домі. Якщо щось не виходить, можна поговорити з роботодавцем – ти обов’язково зможеш домовитися.

Робоче місце вдома: що потрібно знати

Трудовий договір та трудове законодавство: Ми розкажемо найважливіші моменти.

Трудове законодавство для роботи вдома

У цілому, для роботи вдома діють ті ж правила, що і в офісі. До речі, термін дистанційна робота часто використовується як синонім. Обидва терміни описують гнучку форму роботи, яку можна виконувати повністю або частково. Тут діють Норми тривалості робочого часу. Вони передбачають, наприклад, що тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Звичайно, при роботі вдома є деякі відмінності. Тому все має бути викладено в письмовій формі в трудовому договорі або в додатковій угоді.

Твій трудовий договір

Як тільки ти встановив робочий час для роботи вдома, це має бути прописано у трудовому договорі твоєї компанії. Або, наприклад, це може бути врегульовано додатковою угодою.

У додатковій угоді про роботу з дома може бути зазначено:

  • Захист даних і безпека даних
  • Обладнання робочого місця
  • Детальна інформація про відшкодування витрат та надбавок
  • Документування робочого часу, якщо необхідно
Робота з дому, людина за ноутбуком – Робоче місце вдома в OVB

Переваги та недоліки роботи на дивані

Не кожна робота дозволяє працівникам працювати вдома. На виробництві, наприклад, це неможливо – не можна просто привезти верстати додому. Існують переваги та недоліки в тому, щоб працювати з власних чотирьох стін.

Переваги: ​​з позитивного боку, при роботі вдома у тебе менше витрат. Ти можеш заощадити на цінах на паливо, квитках на потяг та обіді. У тебе також є більше часу, тому що тобі більше не потрібно їздити на роботу. Довіра – це добре, контроль – краще: це не стосується роботи вдома. Чим більше ти працюєш вдома, тим більше твій керівник довіряє тобі.

Багато досліджень показують, що продуктивність підвищується при виконанні завдань, які вимагають високого рівня концентрації. Вдома у тебе більше спокою та простору для творчості та уваги. Сім’ї можуть організувати своє повсякденне життя більш гнучко – навіть якщо подвійне навантаження часто є стресовим.

Жінка працює вдома з ноутбуком на дивані

Проблеми можуть виникнути при захисті даних, тому хороша ІТ-безпека є основою для домашнього офісу. В іншому випадку, можуть виникнути труднощі. Свою команду та свого менеджера можна побачити особисто лише в офісі. Тривале перебування поза офісом може погіршити командний дух. Але регулярні неформальні зустрічі можуть допомогти. Нарешті, організаційні зусилля збільшуються. Все, що раніше відбувалося в офісі, тепер доводиться узгоджувати в домашньому офісі.

6 порад для мотивації у домашньому офісі

Кілька тижнів безперервної роботи вдома без соціальних контактів може закрутити голову. Твоя мотивація – це твій робочий двигун, і це дуже важливо. Ми підготували для тебе шість порад, які допоможуть підтримати мотивацію у домашньому офісі.

  1. Атмосфера: Створи атмосферу, в якій можна добре працювати. Ти можеш знайти ідеальне обладнання для робочого місця у власному домі в статті вище.
  2. Твій одяг: Так, можна одягатися як тобі зручно. Але праця в піжамі не додасть тобі продуктивності. Варто працювати так, як ти працюєш в офісі.
  3. Навантаження: Велика кількість завдань, віх і проєктів. Розподіли усі свої завдання і розділи їх на блоки.
  4. Твоя команда: Завжди залишайся на зв’язку зі своєю командою. Соціальний обмін важливий, і він не завжди має стосуватися роботи.
  5. Твій відпочинок: Роби необхідні перерви. Голові потрібно трохи повітря, щоб працювати. Згодом твоя робота знову стане легшою - спробуй!
  6. Винагорода: Досяг успіху? Тож відсвяткуй це! Побалуй себе якимись смакотами. Таким чином ти зможеш продовжити працювати з мотивацією.
Шукаєш нову роботу?

Круто! Ми завжди шукаємо мотивованих людей, які могли б приєднатися до нашої команди OVB. Якщо у твоєму регіоні немає вакансії, просто надішли нам заявку.

Знайди роботу в OVB

Читайте також

Пара переїжджає у свою першу квартиру

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Фінансування нерухомості: мрія про власне житло втілюється в реальність

З орендованої квартири у власний будинок із садом – нарешті! Обставте чотири стіни так, як вам подобається, не питаючи дозволу у господаря. Щоб мрія про власне житло не перетворилася на жахіття, важливо правильно її спланувати та профінансувати. Дізнайтеся тут, як реалізувати свою мрію мати власну квартиру, попри зростання процентних ставок.

Сильна жінка дивиться у камеру – переговори про підвищення зарплати

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Перше обговорення зарплати: корисні поради

Ви вже деякий час працюєте на своїй першій роботі. Усе йде чудово, але хотілось би вищу зарплату. Але перед тим, як піти на перше обговорення, необхідно врахувати кілька моментів. На яку зарплату ви можете розраховувати? Коли саме обрати час і як  підготуватися? Ви дізнаєтеся, яких порад слід дотримуватися, щоб отримати бажану зарплату.