Ранній птах та інвестиції в майбутню пенсію

|

Frau in Küche mit Zettelwirtschaft und ComputerFrau kümmert sich um ihre Altersvorsorge und hat ein Durcheinander auf dem Tisch

Мілленіали - справжні вільнодумці, для яких навряд чи існують заборонені теми, що не обговорюються публічно. Одну тему, однак, до цих пір зачіпали досить мало: інвестиції в пенсію. І це, незважаючи на той факт, що самі мілленіали добре розуміють, що їм потрібно подбати про свою старість.

Молоде покоління добре знає про обмеженість пенсійної системи та труднощі при економії. Молодь розуміє, що краще думати вже сьогодні, аніж завтра. Незважаючи на це, генерація Y недостатньо дбає про забезпечення своєї фінансової стабільності в старості: протягом багатьох років все менше людей відкладають гроші на старість.1

Час та складний відсоток – найкращі помічники в заощадженні коштів

Про мілленіалів кажуть, що вони охочіше витрачають свої гроші, аніж відкладають їх на потім. А якщо і відкладають якісь кошти, то витрачають їх на подорожі або покупку нового автомобіля, а не для інвестицій у старість, вважаючи що для цього пізніше ще буде достатньо часу. Проте, коли йдеться про інвестиції в майбутню пенсію, то такий спосіб мислення вважається контрпродуктивним. Одним з найважливіших факторів для заощаджень є фактор часу. Не менш важливим є так званий ефект складних відсотків. Звучить складно, але пояснюються легко: якщо процентний дохід (прибуток) реінвестується, то початкова сума інвестицій збільшується. Потім відсотки нараховуються відповідно на більшу суму.2 Таким чином, завдяки ефекту складних відсотків Ви можете дозволити своїм грошам "працювати" на Вас. Чим раніше Ви почнете інвестувати в майбутню пенсію, тим більше вигоди Ви зможете отримати від цього ефекту, навіть з мінімальними сумами заощаджень.

Ось простий приклад розрахунку для наочності: якщо з 25 років Ви почнете відкладати 500 грн кожного місяця, то до 65 років Ви заощадите 240 000 грн. Якщо гроші були інвестовані на ринок капіталу з дохідністю в дванадцять відсотків, то Ви отримаєте приблизно 1 764 000 грн. Непогано, правда ж?! Якщо ж почати відкладати кошти у віці 24 років, то назбирається добрячих 1 945 000 грн. Незважаючи на те, що було додано лише якісь 6000 грн. за рік, сума заощаджень на стабільну старість зросла аж на 181 000 грн. Звучить химерно, але це всього лиш проста математика.

Допомога в непрохідних джунглях пенсійного забезпечення

З цим все зрозуміло. Але куди зараз вкласти свої гроші, щоб отримати дванадцять або більше відсотків прибутку? Ви робите ставку на безпеку чи ризик? Приватне пенсійне страхування, страхування життя або, можливо, акції та біржеві інвестиційні фонди (ETFs)? А як щодо корпоративного пенсійного страхування? Зрозуміло, що запланувати власну пенсію і прийняти правильні рішення не так просто. Якщо у вас виникнуть труднощі з управлінням коштами і встановленням правильних пріоритетів, то найкраще буде звернутися за допомогою до фахівця. Фінансовий консультант допоможе розробити ідеальну стратегію забезпечення Вашої стабільної пенсії з урахуванням індивідуальних побажань і цілей клієнта. І не забувайте: чим раніше Ви звернетеся до компетентних фахівців, тим більше Ви зможете від цього виграти.

1 researchgate.net
2 finanztreff.de

Читайте також

Фінанси для жінок: Як змусити працювати пенсійні накопичення та ін

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Фінансова грамотність: правильне пенсійне забезпечення та шлях до фінансової незалежності жінок

Проблема рівноправності втратила свою гостроту за останнє сторіччя. Залишилася вона, на жаль, коли мова заходить про фінанси: переважно чоловіки відповідають за гроші та пенсійне забезпечення. Перед жінками стоїть завдання стати фінансово більш незалежними, щоб мати змогу забезпечити собі гідну старість та захистити себе від бідності.

| ТОВ 'ОВБ Алфінанц Україна'

Антицифра: серед мілленіалів розвинених країн популярні персональні фінансові консультації

Можна припустити, що особисті фінансові консультації незабаром будуть замінені новими смарт-додатками. Але насправді картина виглядає зовсім по-іншому: опитування показують, що у розвинених країнах саме мілленіали в першу чергу цінують персональні консультації з питань фінансів і віддають таким консультаціям перевагу перед смарт-технологіями.