Антицифра: серед мілленіалів розвинених країн популярні персональні фінансові консультації

|

Мілленіали всього світу живуть в період бурхливого круговороту суспільства та економіки. Вони вважаються впевненими в собі, вимогливими і, перш за все, підкованими в питаннях інформаційних технологій. Однак актуальні дослідження показують, що в питаннях власних фінансів вони є більш традиційними, ніж очікувалося. Зокрема, покоління Y у розвинених країнах надає перевагу особистим фінансовим консультаціям перед новими цифровими технологіями.

Цифрові технології завоювали зараз майже всі сфери життя, у тому числі і у фінансовому секторі. Класичні підходи до консалтингу все частіше замінюються цифровими рішеннями на зразок Robo Advisor та Apps. Чи замінять цифрові технології фінансових консультантів у майбутньому? Згідно з даними одного опитування, таке занепокоєння є необґрунтованим: мілленіали в першу чергу цінують особисті фінансові консультації. Незважаючи на те, що вони вважаються досить добре підкованими в питаннях інформаційних технологій і виросли в «цифровому світі», 58% мілленіалів віддають перевагу персональним фінансовим консультаціям. Лише 16% зацікавлені у використанні додатку Robo Advisor (робот-консультант). Ця тенденція також відображається і серед інших поколінь: більшість серед «бебі-бумерів» (60%) та покоління X (58%) також віддають перевагу безпосередньому особистому контакту.

Переваги персонального фінансового консультування

Отже, незважаючи на свою любов до цифрових медіа, у фінансових питаннях молоде покоління європейців бажає мати особистого порадника. Однією з причин цього є відсутність досвіду у відповідній сфері. Ось чому мілленіали є надзвичайно невпевненими в питаннях планування фінансів та інвестицій1. Цифрові технології часто можуть ускладнювати тему ще більше і викликати нові питання. Тому не дивно, що тут потрібна особиста консультація. Фінансовий консультант допоможе подолати сумніви, відповідаючи на індивідуальні запитання та враховуючи побажання, підтримає словом і ділом. У кращому випадку між клієнтом та консультантом розвивається довготривале партнерство, яке характеризується використанням професійних ноу-хау, симпатією та довірою між сторонами. Цей людський фактор (поки ще) не доступний у цифрових додатках і повинен відігравати важливу роль у прийнятті фінансових рішень.2

Балансування між випробуваним та інноваційним

Персональні фінансові консультації є і будуть залишатися важливими, незважаючи на комп’ютеризацію нашого життя. Вирішальним для фінансової сфери у майбутньому буде оволодіння балансом між розвитком цифрових пропозицій та одночасним акцентом на важливості індивідуальних консультацій, орієнтованих на клієнтів.3

Якщо Ви також бажаєте переконатися в перевагах особистих фінансових консультацій, просто зв'яжіться з консультантом «OVB» в Вашому регіоні.

1faz.net
2dasinvestment.com
3pfefferminzia.de

Читайте також

Робота, сумісна із навчанням: все на тему роботи для студентів

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Робота, сумісна із навчанням у виші: все, що ви повинні знати на тему роботи для студентів

У період зростання вартості життя, студентам стає все важче оплачувати своє навчання. Навіть з фінансовою підтримкою батьків багато студентів не можуть покрити всі витрати. В таких обставинних виходом зі скрутного становища може стати робота, що сумісна з навчанням. Тут ви можете дізнатися, чому вона має подвійну вигоду і на що слід звернути увагу, щоб поєднувати роботу і навчання.

Sparschwein in das zum Vermögensaufbau eine Münze gesteckt wird

| ТОВ 'ОВБ Алфінанц Україна'

Найпоширеніші помилки в управлінні власними накопиченнями

Часто управління накопиченнями  стає справжньою проблемою. Це відбувається головним чином тому, що деякі вкладники просто починають діяти без допомоги та не обдумавши деталі, і тому часто роблять одні й ті ж помилки.