Робота, сумісна із навчанням у виші: все, що ви повинні знати на тему роботи для студентів

|

Робота, сумісна із навчанням: все на тему роботи для студентів

Із студентської аудиторії – в офіс: більшість європейських студентів працюють під час навчання. Робота з частковою зайнятістю не тільки збільшує обмежений сімейний бюджет. Працюючий студент може також отримати цінний практичний досвід на майбутнє, налагодити контакти і добре ознайомитися зі сферою діяльності ще до закінчення навчання. Існує багато способів заробити гроші під час навчання: довготривало – наприклад, на підприємстві, або тимчасово – під час семестрових канікул. Однак в залежності від типу зайнятості необхідно звернути увагу на деякі загальні умови.

Застаріле уявлення про безтурботне студентське життя все ще зберігається, хоча повсякденне життя студентів у наші дні часто виглядає зовсім по-іншому. Незважаючи на дуже напружений графік занять, велику кількість екзаменів, стиснуті терміни для виконання проектних робіт і т. д. – все більше і більше студентів працюють паралельно з навчанням в університеті, щоб оплачувати своє навчання або отримати свій перший практичний досвід.

Скільки студентів працюють водночас із навчанням?

В ході свого дослідження Eurostudent вивчала поведінку студентів в 28 європейських країнах і виявила, що більше половини респондентів на момент дослідження мали який-небудь підробіток. В цілому респонденти працювали в середньому від 5 до 20 годин на тиждень. Разом з часом, необхідним для відвідування лекцій, для виконання проектних робіт і для навчання, щотижневе робоче навантаження в 90 відсотках країн перевищувало 40 годин. Це більше, ніж робоче навантаження середньостатистичного робітника, що працює по найму. Ось вам і розслаблене студентське життя! Основною причиною, що спонукає молодь працювати, є грошова винагорода: половина опитуваних студентів вказала, що не змогла б завершити навчання без підробітку, а чверть, згідно з наданою ними інформацією, відчувають серйозні фінансові труднощі.1

Чому вигідно працювати з частковою зайнятістю?

Переваги роботи з частковою зайнятістю очевидні. Для багатьох першочерговим завданням є оплата навчання, житла та засобів для існування. Навчання коштує дорого, адже необхідно покривати витрати на оренду, харчування та дозвілля. Фінансові заощадження швидко витрачаються, а підтримки власних батьків часто недостатньо, щоб кожен студент міг оплатити всі свої витрати.

 

»Багато роботодавців надають перевагу тим претендентам, які вже мають практичний досвід.«

Ще одна перевага роботи з частковою зайнятістю – це практичний досвід, який ви, як  студент, можете отримати під час трудової діяльності. Практично в будь-якій сфері діяльності необхідно здобувати і удосконалювати важливі комунікативні навички: стресостійкість, здатність працювати в команді, самостійність. Якщо ви працюєте у галузі, яка відповідає вашій навчальній програмі і вашому професійному спрямуванню, ви отримаєте спеціальні знання, які підуть вам на користь у майбутньому. Це також допомагає під час пошуку роботи після закінчення навчання: багато роботодавців надають перевагу тим претендентам, які вже мають практичний досвід. Деякі компанії навіть після закінчення навчання зараховують у штат студентів, які у них працюють, тому вам не потрібно буде шукати нову роботу.

Ви хотіли б працювати водночас із навчанням у вузі?

В компанії OVB ви можете розпочати трудову діяльність під час навчання у вузі і заздалегідь подбати про своє працевлаштування у майбутньому.

Подати заяву про прийом на роботу тут

Де я можу працювати під час навчання у виші і яка робота пропонується студентам?

У студентів є багато можливостей для того, щоб заробити кошти під час навчання. Ви можете працювати безпосередньо в своєму університеті у якості помічника і надавати допомогу, наприклад, у професійному навчанні або в управлінні. Багато помічників працюють на факультеті, на якому вони навчаються. Таким чином, ви можете отримати багато спеціальних знань, які відповідають вашому напрямку підготовки.

Крім університету, підходящу роботу також пропонують багато різних компаній, наприклад, в якості студента, який поєднує навчання з роботою на підприємстві або тимчасового працівника. Нижче ми вам розповімо, що вам необхідно взяти до уваги стосовно робочого часу і обмежень заробітної плати. Якщо у вас не вистачає часу протягом семестру, ви можете знайти роботу під час семестрових канікул і раціонально використати свій вільний час.

Багато студентів, як і раніше охоче обирають класичні студентські вакансії офіціантів і касирів або роботу в роздрібній торгівлі. Інші спеціально шукають підприємства і установи, які відповідають бажаній професії і найкраще підходять для їх резюме. Ви можете знайти роботу, наприклад, в соціальних мережах або на сайтах по  працевлаштуванню в Інтернеті. Багато університетів також мають свої власні сайти по  працевлаштуванню і пропонують посередницькі послуги або розміщують оголошення на електронній дошці оголошень.

У вас є ще які-небудь додаткові питання щодо ваших фінансів?

Зв’яжіться з консультантом, що знаходиться найближче до вас і отримайте безкоштовну консультацію щодо свого фінансового питання.

Досягни швидкого успіху в компанії OVB під час навчання у вузі

Якщо ви зацікавлені в різноманітній роботі з частковою зайнятістю, з гнучким графіком роботи і вам подобається працювати з людьми, зайдіть на нашу сторінку вакансій. В якості фінансового консультанта компанії OVB ви зможете самостійно вирішувати, коли і протягом якого часу ви хотіли б працювати. І, можливо, вам настільки сподобається робота з частковою зайнятістю, що ви захочете продовжити роботу в якості консультанта після закінчення навчання.

Самостійна робота з високим ступенем свободи, молодий колектив і серйозна базова підготовка повинні полегшити вам початок роботи прямо зараз, щоб ви відразу змогли досягти швидкого успіху, не витрачаючи багато часу на пошук роботи і стажування. Просто поговоріть з фінансовим консультантом, що знаходиться найближче до вас, щоб отримати додаткову інформацію про ваші можливості для початку роботи в компанії.

Ми з нетерпінням очікуємо вашу заяву про прийом на роботу!

Подати заяву про прийом на роботу тут

Читайте також

Кандидат на інтерв’ю фінансового радника

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

5 порад для співбесіди на посаду фінансового радника чи фінансового консультанта

Надавати консультації та допомагати людям, постійно розробляти нові рішення та працювати на себе – робота незалежним фінансовим консультантом стає все більш привабливою професією, особливо серед молоді. Тут ти можеш дізнатися про важливі моменти на співбесіді на посаду фінансового радника та як найкраще підготуватися до неї!

Дві молоді жінки за покупками – Усвідомлене споживання та сталість

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Усвідомлене споживання: Добросовісне екологічне споживання

У листопад такі спеціальні пропозиції як Чорна П’ятниця, Кіберпонеділок, та інші, заманюють вас  численними пропозиціями. Дуже часто покупати тільки те, що вам потрібно. Усвідомлене споживання вигідне не тільки для довкілля, але і для вас самих.  До речі,  ви можете залишити ці гроші для більш важливих речей.