Найпоширеніші помилки в управлінні власними накопиченнями

|

Sparschwein in das zum Vermögensaufbau eine Münze gesteckt wirdWeisses Sparschwein in das eine Münze gesteckt wird zum Vermögensaufbau

Як можна примножити свої заощадження? Якщо раніше вклади на ощадкнижку давали солідні відсотки, то у часи низьких відсоткових ставок потрібен більш креативний підхід до цього питання. І, здається, це часто занадто складно для вкладників. Якщо ж ваші вклади не працюють на вас належним чином, то причиною цього можуть бути наступні помилки:

  1. Відсутність стратегії: Без стратегії важко збільшити свої статки. Перш ніж почати, слід подумати двічі: чого саме я хочу досягти? Далі шлях до мети слід розділити на окремі невеликі кроки. З певною регулярністю (наприклад, щороку) слід перевіряти, чи ви все ще перебуваєте на правильному шляху. При виборі правильної стратегії можна, наприклад, скористатися допомогою фінансового консультанта.
  2. Вагання щодо відкладення заощаджень: Чим швидше ви розпочнете свою інвестиційну стратегію, тим краще, тому що тоді ви зможете отримати більше користі від так званого «ефекту складних відсотків». Чим раніше ви почнете накопичувати, тим більше вигоди ви зможете отримати від такого ефекту, навіть з мінімальними сумами заощаджень.
  3. Не ризикувати: хто не ризикує - той не виграє. Це стосується і вашої власної інвестиційної стратегії. Ризик також збільшує потенційні відсотки. Але будьте обережні! Вам не слід відразу бігти і вкладати всі свої заощадження у фінансові продукти з високим рівнем ризику («спекулятивні»). Як і для багатьох справ у житті, тут важливий правильний баланс, а також особиста готовність ризикувати.
  4. Нехтування хеджуванням ризиків: Здорова порція ризику має сенс в інвестиційній стратегії, але не в житті. Кожен, хто планує ефективно збільшити свої статки, повинен спершу перестрахуватися. Тут захист від ризику передбачає створення достатніх ліквідних резервів. Якщо хтось вкладає усі свої гроші в довгострокові інвестиції, то він не готовий до непередбачених фінансових витрат, як наприклад, поломка автомобіля. Крім того, такі види страхування, як страхування відповідальності та страхування на випадок втрати працездатності, мають важливе значення для уникнення фінансових труднощів у випадку хвороби чи ненавмисного збитку.
  5. Недостатня гнучкість: Способи накопичення повинні бути адаптовані до власної життєвої мети та мати конкретну стратегію. Однак, незважаючи на ці цілі та стратегії, важливо зберігати певну гнучкість, оскільки моделі життя та ситуація на ринку праці можуть змінюватися. Тому стратегія, що переслідується, і перш за все - укладені договори - повинні бути гнучкими і допускати можливі зміни обставин.
  6. Брати на себе всю відповідальність: На сьогодні існує багато способів вирішити питання управління накопиченнями та багато можливостей отримувати необхідну інформацію. Тут ви можете довіритися професіоналізму особистого фінансового радника. Проте, не менш важливо особисто знатися на своїх інвестиційних продуктах.

Підведемо підсумки: найважливіше у справі накопичення активів - це гнучка стратегія, яка відповідає вашим власним життєвим цілям. Якщо вчасно розпочати з інвестуванням, дізнатися про різні фінансові продукти та мати достатнє покриття ризику, то шанси, що щось піде не так, будуть мінімальними. Фінансові консультанти OVB із задоволенням допоможуть у втіленні кожного з цих кроків, допомагаючи реалізувати ваші власні фінансові прагнення та цілі.

Читайте також

Фінанси для жінок: Як змусити працювати пенсійні накопичення та ін

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Фінансова грамотність: правильне пенсійне забезпечення та шлях до фінансової незалежності жінок

Проблема рівноправності втратила свою гостроту за останнє сторіччя. Залишилася вона, на жаль, коли мова заходить про фінанси: переважно чоловіки відповідають за гроші та пенсійне забезпечення. Перед жінками стоїть завдання стати фінансово більш незалежними, щоб мати змогу забезпечити собі гідну старість та захистити себе від бідності.

Робота, сумісна із навчанням: все на тему роботи для студентів

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Робота, сумісна із навчанням у виші: все, що ви повинні знати на тему роботи для студентів

У період зростання вартості життя, студентам стає все важче оплачувати своє навчання. Навіть з фінансовою підтримкою батьків багато студентів не можуть покрити всі витрати. В таких обставинних виходом зі скрутного становища може стати робота, що сумісна з навчанням. Тут ви можете дізнатися, чому вона має подвійну вигоду і на що слід звернути увагу, щоб поєднувати роботу і навчання.