Планування весілля: Як заощадити гроші

|

Наречений і наречена тримають один одного, сміючись - планування весілля
Найважливіші речі при плануванні весілля

Час читання: приблизно 5 хв

  • Весілля може швидко стати дорогим. В середньому наречені в Європі витрачають 5 000 євро. Найбільші витрати бюджету це місце проведення, продукти та приготування та вбрання.
  • Кожне весілля має приховані витрати, які слід враховувати при плануванні. 
  • Більшість людей фінансують весілля з власних заощаджень. Мало хто бере кредит.
  • За допомогою книги витрат ви можете краще планувати свій бюджет і цілеспрямовано відкладати гроші.
  • Кілька простих порад - це все, що вам потрібно, щоб заощадити гроші на плануванні весілля.

У вузькому колі у власному саду чи з сотнями гостей на узбережжі Італії - власне весілля є одним з найкрасивіших і найдорожчих днів у житті багатьох молодят. Весілля повинно бути не тільки добре спланованим, але й профінансованим. Ми зібрали найважливіші поради для фінансування весілля і покажемо, як ви можете легко спланувати свій бюджет.

Для багатьох людей власне весілля - це довгоочікувана мрія. У кожного нареченого і нареченої є певні ідеї та побажання щодо цього важливого дня. Щоб втілити їх у життя, потрібне ретельне планування та організація. Особливо важливою при плануванні весілля є тема грошей.

Вартість весілля

Найочікуваніший день може швидко стати дорогим. З правильним місцем, вбранням чи декораціями витрати на весілля збільшуються. Але наскільки? Європейське дослідження, проведене ING International Survey у 2015 році, показує, що весілля було найдорожчою подією для респондентів за останні п'ять років. У середньому наречені в Європі витрачають на власне весілля 5000 євро. У деяких випадках витрати можуть досягати 50 000 євро. Така сума не по кишені усім і може швидко стати проблемою, особливо для молодих пар. Багатьом важко економити на святкуванні найпрекраснішого дня в житті. Не дивно, що, згідно з міжнародним опитуванням ING, майже 50 відсотків людей до 25 років понурилися б у борги і взяли кредит на власне весілля. Але чому витрати такі високі? І як можна їх скоротити?

Найбільші типи витрат на весілля

Мабуть, найбільшу вартість складає місце розташування. Пошук відповідного місця може тривати довго. Наша порада: виділіть для цього достатньо часу. Ціна залежить від типу місця, кількості гостей, часу та кейтерингу. Деякі заклади пропонують кейтеринг за фіксовану мінімальну плату. Найкраще враховувати витрати на кожну людину.

Пара дивиться один на одного зі сміхом – планування весільного бюджету

Ще одна велика вартість – це одяг. Зокрема, весільні сукні можуть бути дорогими. Костюми на замовлення також можуть бути фактором для високих витрат. Інші витрати, такі як розваги, торт або фотограф, можуть негативно позначитися на вашому бюджеті.

Приховані витрати на святкування весілля

Кожне весілля має приховані витрати, про які ви можете не згадати відразу, плануючи свої фінанси. Зрештою, однак, вони перевищать ваш бюджет. Щоб цього не сталося, у нас є кілька прикладів прихованих витрат, які ви можете взяти до уваги.

1. Аксесуари та зміна цін

Крім весільного плаття або костюма, вбрання нареченого і нареченої включають такі аксесуари, як прикраси або квіти. Якщо ви купуєте вбрання на кілька місяців наперед, можуть знадобитися зміни. Їх вартість легко не помітити.

2. Переплата та чайові

Якщо вечірка триватиме довше, ніж було заплановано, вам, як правило, доведеться оплатити цей час персоналу та закладу. Також часто забувають про чайові обслуговчому персоналу або музикантам.

3. Офіційні витрати

Плата за реєстрацію шлюбу – теж ще одна витрата, про яку швидко забувають. Реєстрація в РАГСі коштує грошей, і це потрібно враховувати.

4. Вартість курсу танців

Для багатьох важливо, щоб їхній перший танець був успішним. Отож, танцювальний клас. Навіть якщо вам потрібно лише кілька годин уроків, ви повинні пам’ятати про витрати та включити їх у свій бюджет.

Фінансування весілля

Весілля дорого коштує – це правда. Питання в тому, як ви фінансуєте своє весілля? В Європі думки з цього приводу розходяться. Згідно з дослідженням ING, 45 відсотків респондентів у Європі відкладають гроші на власне весілля. Однак цілих 15 відсотків беруть кредит, щоб покрити поточні витрати. Кредит на весілля може зробити можливим масштабне та дороге свято. Але якою ціною? Чи варто починати із боргів?

Якщо ви хочете профінансувати власне весілля без кредиту, у вас є два варіанти:

1. Ви не одружуєтесь, поки самі не накопичите бюджет на весілля своєї мрії.

2. Ви адаптуєте заплановане святкування до поточного бюджету.

Плануйте та встановлюйте бюджет

Як визначити свій бюджет? Щоб краще визначити бюджет весілля, спочатку потрібно отримати точне уявлення про приблизні витрати. Кожне весілля, а отже, і кожен бюджет є індивідуальним і унікальним. Однак є приблизні орієнтири для кращого розподілу грошей. Наприклад, для загального бюджету (100 відсотків) ви можете очікувати такі витрати:

  • 45 відсотків за весільну церемонію, їжу та місце розташування
  • 15 відсотків на вбрання молодят
  • 10 відсотків фотографу
  • 10 відсотків на інші витрати
  • 10 відсотків на обручки
  • 5 відсотків на друковану продукцію
  • 5 відсотків на квіти та оформлення

Наша порада: встановіть фінансовий буфер у розмірі 10–15 відсотків на ваш бюджет. Тоді ви будете краще підготовлені до незапланованих витрат та інших дрібниць.

Оптимізація сімейного бюджету

Ваш фінансовий план для весілля визначений, але що, якщо цього недостатньо для весілля вашої мрії? Тоді настав час розставити пріоритети. Ви надаєте велике значення залу або типу вечірки? Тоді вам варто трохи більше спланувати локацію та музику. Якщо для вас не важливі вишукані прикраси, ви можете скоротити на цьому бюджет. Ви також можете оптимізувати свій сімейний бюджет, щоб мати більше грошей на весілля. Навіть за допомогою невеликих змін ви можете заощадити гроші у своєму повсякденному житті без шкоди для рівня життя.

Отримайте точний огляд своїх щомісячних витрат. За допомогою книги витрат ви можете уважно стежити за своїми щоденними фінансами та швидше розпізнавати потенційні заощадження. Просто запишіть свої регулярні доходи та витрати. Ви можете приблизно оцінити витрати на такі речі як косметика чи одяг, і додати їх до решти витрат. Різниця між доходами та витратами – це ваш місячнийбюджет заощаджень. Ви хочете більше контролю над витратами? Спільний рахунок допоможе вам отримати кращий огляд ваших спільних фінансів.

Пара сидить на підлозі з квітами в руках - Планування весілля

5 простих порад, як заощадити на організації весілля

За допомогою кількох простих хитрощів і порад ви зможете значно заощадити на плануванні весілля та бюджеті. Потім ви можете використати заощадження для своєї першої великої покупки у шлюбі або інвестувати їх у ваше спільне майбутнє. Ось п’ять простих порад, як заощадити гроші.

1. Порівняйте різні пропозиції

Найдешевша пропозиція не обов’язково найкраща пропозиція. На сьогодні існує широкий вибір місць, компаній або послуг. Отримайте різні пропозиції та порівняйте їх. Гарне співвідношення ціна-якість має вирішальне значення.

2. Компроміс щодо дати весілля

Ви хочете одружитися влітку? Багато місць можна забронювати за два роки до весілля. Єдине, що допоможе, це зробити все швидко або змінити свої плани. Замість весілля влітку ви можете обрати дату навесні або восени заплатити менше.

3. Зменште кількість гостей

Витрати на гостей високі. Тому добре подумайте, чи хочете ви запросити всіх своїх далеких родичів. Менший список гостей може значно скоротити ваші витрати.

4. Прокат декору

Виготовлення саморобних декорацій та прикрас з квітів або картону - на перший погляд звучить, не дуже ефектно. Однак це дешева альтернатива звичайним декораціям. Крім того, ви можете позичити декорації на день і повернути їх згодом.

5. Медовий місяць

Це частина планування кожного весілля - медовий місяць. Але вам не потрібен карибський круїз, щоб провести час разом. Натомість ви можете обрати оздоровчий готель або відпочинок на морі. Звучить добре, чи не так? Навіть з невеликим бюджетом можна спланувати чудовий медовий місяць.

Читайте також

Пара переїжджає у свою першу квартиру

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Фінансування нерухомості: мрія про власне житло втілюється в реальність

З орендованої квартири у власний будинок із садом – нарешті! Обставте чотири стіни так, як вам подобається, не питаючи дозволу у господаря. Щоб мрія про власне житло не перетворилася на жахіття, важливо правильно її спланувати та профінансувати. Дізнайтеся тут, як реалізувати свою мрію мати власну квартиру, попри зростання процентних ставок.

Пара на дивані переїжджає разом

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Перша спільна квартира: Що потрібно знати

Перша спільна квартира - це, мабуть, найвеличніша подія для кожної пари. Знайти відповідне житло - це вже виклик. Але переїзд ще більш захопливий: меблі, оздоблення, побут, фінанси та повсякденне життя. Все потрібно обговорити й з'ясувати. Ми зібрали для вас найважливіші факти та поради.