Правильний туризм: Що необхідно за кордоном

|

Молода жінка на скутері - туризм за кордоном
Найважливіші факти про туризм:

Час читання: приблизно 6 хв

  • Для туризму важлива хороша підготовка.
  • Особливо молоді люди мають достатньо часу для більш тривалої подорожі. Але навіть при обмеженому часу можна зробити подорож цікавою.
  • Азія та Америка, зокрема, є популярними континентами для подорожей. Європейський туризм може бути гарною альтернативою. 
  • Прості поради допоможуть вам заощадити гроші та збільшити бюджет під час та після подорожі.
  • Безпека на першому місці. Тому вам не обійтися без відповідного страхового покриття, наприклад, страховки для виїзду за кордон.

Туризм навколо світу — це довгоочікувана мрія, особливо для молоді. Самостійно відкривати для себе нові країни, культури та місця з невеликим багажем за плечима — це не тільки пригода, але й відчуття свободи. Щоб ваша подорож пройшла так, як ви запланували, важливо організувати її заздалегідь. Дізнайтеся тут, як найкраще підготувати та профінансувати свою подорож.

Сьогодні існує незліченна кількість можливостей для туризму. Організовані тури, групові подорожі або самостійні подорожі без зворотного квитка — вибір майже безмежний. Суть подорожі полягає в одному: втекти від повсякдення і дозволити собі пливти за течією. І це відносно дешево. Важлива правильна підготовка. Зрештою, ви ж не хочете вичерпати свій бюджет посеред тайських джунглів. Перед великою подорожжю слід добре подумати про правильний час і свій бюджет. Але коли найкраще це зробити?

Пошук часу

Звичайно, ви можете піти у подорож на два-три тижні. Але якщо ви хочете подорожувати кілька тижнів або навіть місяців, вам потрібно спланувати достатньо часу. Саме тому туризм має попит серед молоді. Ідеальний час для подорожі – зробити її до початку наступного семестру. Але для першої подорожі підійде також й інший час:

Період між школою та університетом

Незалежно від того, чи це період між закінченням школи та вступом до університету, або ж перерва перед першою роботою, це ідеальний час для тривалих подорожей.

Семестрова перерва

Студенти зазвичай мають семестрову перерву, яка триває кілька тижнів або навіть місяців. Багато хто використовує час, вільний від лекцій, за умови, що немає іспитів, для роботи або подорожей.

Оплачувана відпустка

Більш тривала подорож також можлива під час роботи. Деякі компанії пропонують оплачувані відпустки. Ви заздалегідь обговорюєте час своєї відпустки, при цьому отримуєте регулярну зарплату та зберігаєте своє робоче місце.

Найпопулярніші країни для туристів

Коли ви знаєте, скільки часу у вас є, починається пошук відповідного місця. На сьогодні існує величезний вибір країн для туризму. Ви хочете подорожувати лише однією країною, цілим континентом чи, можливо, навіть здійснити навколосвітню подорож? Звичайно, вирішальними факторами є час на подорож, і ваш бюджет. Але є деякі країни або континенти, які користуються особливою популярністю серед туристів. До

  • Азія: Таїланд, Камбоджа, В'єтнам, Лаос та Індонезія
  • Океанія: Австралія та Нова Зеландія
  • Америка: США, Канада, Коста-Рика, Гватемала, Перу та Болівія
  • Європа: Іспанія, Італія, Словенія та Хорватія

Країни Південно-Східної Азії здебільшого підходять для першої подорожі. Зазвичай вони не тільки недорогі, але й мають оптимальну інфраструктуру для туристів.

Але Європа також стала популярним напрямком для подорожей. Ви можете уникнути довгої і дорогої подорожі літаком і замість цього подорожувати більш екологічно поїздом або автобусом.

Фінансування подорожі

Незалежно від того, чи плануєте ви чотиритижневу подорож Східною Європою, чи піврічну навколосвітню подорож, вам доведеться профінансувати свою мандрівку і витрати на життя. Подорож повинна бути перш за все дешевою. Щоб максимально ефективно використати свій час і бюджет, вирішальне значення має ретельна підготовка і планування. Тому перед великою пригодою ви повинні приблизно знати свій бюджет. Але як це зробити найкраще? 

Визначте бюджет подорожі

По-перше, ви повинні приблизно знати, скільки коштуватиме ваша подорож. Найкраще розділити витрати на категорії. Включіть в бюджет як одноразові витрати, такі як перельоти або спеціальні заходи, так і щоденні витрати. Це, наприклад, середні витрати на проживання, транспорт, їжу та напої на місці. Якщо ви помножите щоденні витрати на кількість днів і додасте фіксовані витрати вашої подорожі, ви отримаєте приблизний бюджет.

Liudyna dyvytsia vdalynu pid chas pokhodu turyzm

Наша порада: Найкраще додати 10-15 відсотків до ваших щоденних витрат на всяк випадок. Так ви будете краще підготовлені до несподівано високих витрат і зможете подорожувати без зайвих турбот.

Заощаджуйте гроші за допомогою простих порад

Ви розрахували свій бюджет на подорож і хочете заощадити трохи грошей для подорожі? За допомогою кількох простих порад ви можете заощадити гроші як до, так і під час своєї першої подорожі. Якщо ви почнете збиратися за кілька місяців до подорожі, ви зможете відкласти трохи грошей за цей час.

Простий спосіб зменшити свої витрати у повсякденному житті - це завести книгу витрат. У ній ви можете записувати свої щомісячні витрати і доходи. Це не тільки дасть вам кращий огляд ваших фінансів, але й допоможе зрозуміти як зекономити. Непотрібні витрати, такі як щоденна кава з собою по дорозі на роботу або невикористані підписки, легше розпізнати і уникнути. Ці невеликі зміни з часом накопичуються, і зрештою ви можете заощадити чимало грошей.

Якщо ви плануєте свою подорож у міжсезоння, ви можете отримати набагато дешевші авіаквитки та житло. Якщо ви маєте багато часу і хочете заощадити ще більше грошей, варто подумати про наземний транспорт. Особливо в Південній Америці або Азії часто дешевше подорожувати автобусом або поїздом, ніж літаком. Ваша подорож займе більше часу, але вона буде ще більш захопливою.

Поповніть бюджет для подорожей

Збільшити свій бюджет на подорож можна не тільки перед поїздкою, але і в дорозі. Як це можна зробити? Work and Travel — одна з можливостей. Ви подорожуєте і працюєте за кордоном одночасно. Ви регулярно переходите з однієї роботи на іншу і водночас знайомитеся з новими місцями. Багато країн пропонують спеціальні візи, які полегшують вам роботу і заробіток на місці. Крім того, ви можете здавати свою кімнату або квартиру вдома на певний час і полегшити собі фінансове становище. Однак для цього вам потрібен дозвіл вашого орендодавця. 

Жінка сидить у човні - Подорожі за кордоном

Правильна підготовка

Залежно від пункту призначення, вам може знадобитися підготувати кілька речей для подорожі. Дуже важливо вчасно перевірити правильність документів і дозволів на в'їзд. Вам знадобиться наявний закордонний паспорт. Якщо у вас його ще немає, краще виділити деякий час на процес оформлення — це дозволить уникнути зайвого тиску і стресу. Залежно від країни, до якої ви хочете поїхати, вам також може знадобитися віза. Ви також повинні подати заявку на її отримання заздалегідь, щоб все працювало, коли ви в'їжджаєте в країну.

Правильна туристична страховка

Незалежно від того, подорожуєте ви Європою чи на іншому кінці світу в Австралії, з вами завжди може щось трапитися. Ось чому важливо мати у своєму багажі правильну страховку. З цими трьома видами страхування ви будете в безпеці під час своєї першої подорожі:

1. Медична страховка для виїзду за кордон

Вона незамінна для вашої подорожі. Нещасний випадок на скутері, харчове отруєння або раптовий зубний біль — з медичним страхуванням ви отримаєте медичну допомогу в разі хвороби, а в гіршому випадку навіть будете доставлені назад до рідної країни. Обираючи страховий поліс, переконайтеся, що ви обираєте поліс без франшизи. Це захистить вас від прихованих витрат у разі настання страхового випадку. Якщо ви маєте медичну страховку з франшизою, вам доведеться самостійно оплатити частину витрат на лікування.

Для коротких поїздок по Європі зазвичай достатньо українського медичного страхування. Однак існують також обмеження та особливі правила, яких слід дотримуватися.

2. Страхування відповідальності під час подорожі

Страхування цивільної відповідальності під час подорожі також захищає вас від фінансових наслідків тілесних ушкоджень, пошкодження майна або фінансових втрат за кордоном. Якщо ви пошкодите дорогий фотоапарат в дорозі або загубите ключі від помешкання, можуть швидко виникнути великі витрати. Страховий захист по всьому світу особливо корисний для тривалих подорожей і захищає вас від фінансових наслідків. Деякі види страхування відповідальності також діють за кордоном — перед поїздкою перевірте, чи є у вас така страховка.

3. Страхування багажу

У порівнянні з іншими видами страхування, страхування багажу, можливо, не є найважливішим, але це все ж таки розумне страхування. Особливо, якщо ви маєте з собою дорогий смартфон або камеру, страховка має сенс. Однак, в залежності від страховки, не всі збитки покриваються — тому дізнайтеся про це заздалегідь або отримайте пораду від наших фінансових експертів. 

Читайте також

Жінка в супермаркеті – інфляція

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Інфляція: Як знову примножити власні гроші?

Ціни на харчові продукти та інші товари постійно зростають протягом останніх місяців. Для бізнесу стає все важче покривати щомісячні витрати та сплачувати високі споживчі ціни. Але як насправді склалася нинішня цінова ситуація і як можна захистити свої гроші від падіння купівельної спроможності? Про все це ви можете дізнатися тут.

Студенти спілкуються – Фінанси студента

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Гроші на вищу освіту: Ось як це працює

Хочеш навчатися? Можливо, отримати ще й ступінь магістра окрім бакалавра? Але на відміну від учнівства, під час навчання ти заробляєш менше грошей. Навіть у державних університетах тобі доведеться оплачувати щомісячні витрати. Тому тут ти дізнаєшся, як саме ти можеш знайти гроші на вищу освіту.