„Покоління-Стрес“

|

Покоління Y, покоління «Я», покоління Інтернету – мілленіалів називають по-різному. І, якщо вірити численним дослідженням останніх років, то знайдеться ще одна назва: покоління «Стрес». В середньому більшість молодих людей часто почуваються психічно і емоційно виснаженими. Але чому?

Згідно з одним американським дослідженням, мілленіали проводять в турботах та переживаннях  в середньому чотири години на добу.  Це колосальна кількість часу – аж 63 дні на рік. Найбільшим фактором стресу є Ваші власні фінанси, а також втома і проблеми зі здоров'ям. Більше половини респондентів говорять, що зазвичай вони починають свій робочий день недостатньо виспавшись. Дефіцит сну викликає додатковий стрес – і це замкнуте коло.1

Стрес на роботі - не рідкість

З точки зору кар'єри та роботи, рівень стресу у мілленіалів також вище середнього. Звичайно, всім поколінням доводиться боротися зі стресом на робочому місці. Однак, молоді працівники пов'язують свою роботу з психічним стресом більше, ніж будь-яка інша вікова група. Занадто багато завдань для недостатньої кількості персоналу, суперечки з колегами і необхідність бути «на зв’язку» поза основним робочим часом викликають найбільше невдоволення. Зовнішні обставини – це також клопоти для молоді. Погана інфраструктура державної підтримки, менш гнучкі робочі години та високі очікування від навколишнього суспільства призводять до ще більшого навантаження. Сюди ж можна віднести високі очікування власного успіху, які характерні для нашого «суспільства досягнень».2 Але є промінь надії: незважаючи на численні фактори стресу, більшість всіх працівників відчувають себе комфортно на робочому місці.3

Година-пік життя

На додаток до цифрових технологій та перевантаження інформацією, є ще одна причина, чому мілленіали особливо страждають від стресу. Більшість з них в даний час перебувають у так званій "годині-пік життя". В період між кінцем 20-ти і кінцем 30-ти років життя в житті людини проходять важливі зміни. Це вирішальні роки в професійному житті, за які намічається курс для подальших кар'єрних кроків. Більше того, це час, коли багато хто прагне створити сім'ю. Крім того, людина в цей час зазвичай в перший раз серйозно задумується про забезпечення фінансової стабільності в старості. І стрес тут неминучий. Роботодавці, які зустрічаються на професійному шляху добре підготовленого та високопродуктивного покоління Y, отримають лише додаткову вигоду. Пріоритетами для мілленіалів є гнучкий графік роботи, орієнтованість на сімейні цінності та узгоджений баланс між роботою та особистим життям.

Стратегії для подолання стресу

Ступінь і частота стресу у всіх індивідуальна. Наприклад, це залежить від соціально-економічних умов, а також від особистості і витривалості людини. Деяким людям незначна стресова ситуація йде на користь. Встановлення дедлайну для проекту може навіть мотивувати. І хоча короткотривалий стрес може підвищити продуктивність людини, дослідники погоджуються: надмірне і тривале напруження негативно впливає на здоров'я. Через значні довгострокові наслідки в майбутньому важливо навчитися управляти своїм рівнем стресу. І так, спорт, здорове харчування і достатній сон - лише частина цього. Підтримка в соціальному середовищі також має важливе значення. Якщо голова йде обертом від роздумів про плани на майбутнє та пенсії, Ви, наприклад, можете розраховувати на підтримку свого фінансового консультанта. І перш за все важливо звернути увагу на себе і бути поблажливішим до себе. Іноді, щоб рухатися далі, слід зробити короткий перепочинок від повсякденної рутини.

1nypost.com
2wiwo.de
3orizon.de

Читайте також

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Переваги на противагу упередженням - вагомі причини звернутися за фінансовою консультацією

Планування фінансів – рутина, від якої не втечеш. Тому доцільним тут буде мати свого спеціаліста, який допоможе прийняти правильні рішення.

| ТОВ "ОВБ Алфінанц Україна"

Жінки і пенсія – Швидкий рух у напрямку недостатнього забезпечення у пенсійному віці

По всій Європі жінки більше страждають від бідності у похилому віці, ніж чоловіки. Це не викликає подиву, тому що менша зарплата означає меншу пенсію. Саме тому питання приватного пенсійного забезпечення, особливо для жінок, має стати особливо важливим. Однак реальність в даний час виглядає інакше.